ПРОБЛЕМИ ТА РІШЕННЯ МАСШТАБУВАННЯ ПОТОКІВ ДАНИХ У ЕКОСИСТЕМІ «ІНДУСТРІЇ 4.0» В ПРОМИСЛОВОСТІ ТА БІЗНЕСІ

Автор(и)

  • Sytnyk Roman
  • Hnatushenko Viktoriia

DOI:

https://doi.org/10.34185/1991-7848.itmm.2023.01.098

Ключові слова:

індустрія, індустрія 4.0, потоки даних, інформаційні системи, блокчейн, логістика, розумні контракти, ланцюги поставок.

Анотація

Процеси інтеграції інформаційних технологій у виробництво та логістику часто описують терміном «Індустрія 4.0». Цей термін включає різні підходи до цифровізації, автоматизації та взаємозв’язку в різних галузях промисловості. Інтеграція передових технологій у виробництво створює великі потоки даних, які звичайні промислові інформаційні системи часто не в змозі обробити та вчасно на них відповісти. Це може призвести до затримок і помилок, які можуть призвести до неефективності в ланцюгах постачання, затримок у виробництві та комунікації між промисловими секторами, а також до проблем прозорості та підзвітності інформаційних систем в екосистемі «Індустрії 4.0», проблем із безпекою, цілісністю даних, відстеження процесів у реальному часі тощо. Тому важливим завданням є дослідження нових методів управління потоками даних в інформаційних системах в екосистемі «Індустрія 4.0», які можуть покращити взаємодію та прискорити впровадження інформаційних технологій у промисловості та логістиці.

Посилання

H. Lasi, P. Fettke, H.G. Kemper, T. Feld, M. Hoffmann. Industry 4.0. Business & information systems engineering, 6, pp.239-242, 2014

C. Győrödi, R. Győrödi, G. Pecherle, A. Olah. A comparative study: MongoDB vs. MySQL, 2015. 13th International Conference on Engineering of Modern Electric Systems (EMES)

(pp. 1-6). IEEE.

H.S. Oluwatosin, Client-server model. IOSR Journal of Computer Engineering

1 (2014): 67-71.

Satoshi Nakamoto, Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System, 2008,

URL: https://bitcoin.org/bitcoin.pdf

Завантаження

Опубліковано

2024-04-03

Номер

Розділ

Статті