СИНТЕЗ МОДЕЛІ ТРИПРОМІНЕВОГО ДАТЧИКА ОЗОНУ

Автор(и)

  • Kiselov Yehor
  • Aleksiievskyi Dmytro
  • Turyshev Kostiantyn

DOI:

https://doi.org/10.34185/1991-7848.itmm.2021.01.016

Ключові слова:

receiver, radiation source, simulation, optical channel

Анотація

Розробка оптимальної системи озонування є складним завданням і потребує безперервного моніторингу ії продуктивності. Наразі існує тенденція до розширення діапазону вимірювань впродовж до нижчих меж визначення концентрацій озону. Це зумовлено сучасними санітарними стандартами, що вимагають зменшення припустимих концентрацій на робочих місцях, а також необхідністю регулювання значень залишкового озону на виході з установки озонування. Аналіз структури і параметрів озонаторної станції [1] показав раціональність реалізації вимірювача озону на основі абсорбційних методів поглинання УФ - випромінювання. Відповідно до цього було запропоновано трипроміневий оптичний датчик озону [2] з УФ опорним і вимірювальним каналами та широкосмуговою відкритою оптопарою, що враховує похибки до зміни макроскладу робочого середовища. Для дослідження датчика було синтезовано його візуально-блочну модель (рис. 1) і проведено моделювання у середовищі Matlab Simulink.

Посилання

Kiselov Y., Aleksiievskyi D., Turyshev K. Visual control modeling ozone sensor // International scientific and technical conference Information technologies in metallurgy and machine building. – 2020. – P. 166-168.

Kiselov Y., Aleksiievskyi D., Turyshev K. Ozone sensor for liquid and air disinfectant // III International Scientific and Practical Conference «Information Systems and Technologies in Medicine» (ISM-2020). – 2020. – Р. 186-187.

Завантаження

Опубліковано

2021-04-10

Номер

Розділ

Статті