РОЗРОБКА ТА РЕАЛІЗАЦІЯ АВТОНОМНОГО РОЗУМНОГО ГОРЩИКА ДЛЯ КВІТКИ

Автор(и)

  • Serdyuk K.
  • Klymenko S.

DOI:

https://doi.org/10.34185/1991-7848.itmm.2024.01.091

Ключові слова:

автоматизація, мікроконтролер, датчик, тестування, вологість, ґрунт.

Анотація

Ця робота присвячена розробці та реалізації автономного розумного горщика для квітки, який нагадує власнику про полив рослини. Розробка автономного розумного горщика для квітки включає розробку системи з датчиками вологості ґрунту та рівня води, автоматичним поливом та сигналізацією через світлодіоди та динамік. Описано принципи роботи, які компоненти необхідні (датчики, елементи електроніки та динамік). Описано функціонал системи, яка містить вимірювання вологості ґрунту та рівня води, автоматичний полив, сигналізування стану за допомогою світлодіодів та динаміка, а також сукупність виняткових ситуацій при розрядженій батареї та малій кількості води в баку горщика. Розглянуті кроки розробки, спочатку розробка схеми на макетних платах. Після успішного тестування можна перейти до спаювання електронних компонентів на друкованій платі для першого етапу розробки проєкту.

Посилання

Andrieiev A. M., Kulynych A. H. Vykorystannia aparatno-programnoho kompleksu Arduino v innovatsiinii diialnosti maibutnikh uchyteliv fizyky ta uchniv.

URL: http://ite.kspu.edu/webfm_send/943.

Arduino [Electronic resources]: https://uk.wikipedia.org /wiki/Arduino

Bakalo O.O. Research of automated control of soil moisture in the cultivation of crops in a greenhouse / O.O. Bakalo, Y.M. Pylypenko // Technologies and

Design. - 2018. - No. 3. - P. 1-9.

Завантаження

Опубліковано

2024-04-24

Номер

Розділ

Статті