ДОСЛІДЖЕННЯ ТА ОЦІНКА СТАТИСТИЧНОЇ ОДНОРІДНОСТІ АВТОКОРЕЛЮВАНИХ ВИМІРЮВАНЬ

Автор(и)

  • Fedorenko O.
  • Malaychuk V.

DOI:

https://doi.org/10.34185/1991-7848.itmm.2024.01.028

Ключові слова:

автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології, неруйнівний контроль, розподіл, статистичний аналіз, псевдовипадкові числа.

Анотація

Доповідь присвячена дослідженню та оцінці статистичної однорідності автокорельованих вимірювань, що є важливим завданням у сфері аналізу часових рядів і експериментальних даних. Під час дослідження буде розглянуто, як автокореляція впливає на статистичні висновки та якість оцінок параметрів. Особливу увагу приділено методам виявлення автокореляції та корекції даних для забезпечення надійних результатів аналізу. Доповідь охоплює як теоретичні аспекти, так і практичні приклади застосування різних методів оцінювання статистичної однорідності в автокорельованих вимірах. Автокореляція може спотворювати статистичні висновки, тому тема дослідження таких вимірювань та вивчення методів коригування, котрі можна застосувати для отримання більш надійних результатів, являється актуальною та не освіченою повною мірою.

Посилання

Pierre L’Ecuyer. Random Number Generation // Handbook of Simulation: Principles, Methodology, Advances, Applications, and Practice. – 2007. – P. 93 -137

Kobzar A.I. Applied mathematical statistics. For engineers and

scientists. - 2006. - 606-646 p.

Завантаження

Опубліковано

2024-04-24

Номер

Розділ

Статті