Визначення швидкості шару матеріалу в молотковій дробарці (Сучасні Проблеми Металургії, 2019)
Робочі процеси подрібнення використовуються в різних галузях виробництва. Залежно від якості та властивостей матеріалу‚ процеси обробки здійснюються подрібнювальними машинами різноманітних конструкцій. Серед них значного поширення набули дробарки ударної дії. Для подрібнення крихких матеріалів‚ з утворенням продуктово-повітряного шару‚ використовуються молоткові дробарки. Це пояснюється тим‚ що молотки хитаючись навколо осей підвісу змінюють свою відносну швидкість‚ напрямок та глибину занурення в продуктово-повітряному середовищі‚ що порушує його рівномірний рух. Задача дослідження - знайти залежність середньої швидкості шару подрібнювального матеріалу від швидкості молотків - одного з основних параметрів молоткової дробарки. Розглядаються процеси подрібнення крихких матеріалів, з утворенням продуктово-повітряного шару, дробарками ударної дії у яких ефективність руйнування частинок залежить в основному від їх швидкості відносно молотків і нерухомої поверхні робочої камери. Проведено теоретичні дослідження - пошук залежності середньої швидкості шару подрібнювального матеріалу від швидкості молотків - одного з основних параметрів молоткової дробарки. Надані залежності середньої швидкості шару подрібнювального матеріалу від швидкості молотків дробарки котрі можуть бути застосовані при визначенні конструктивно-технологічних параметрів молоткових дробарок.
Keywords: удар; руйнування; швидкість