Рентгеноспектральный микроанализ минеральной структуры и химического состава марганцевого агломерата с применением в аглошихте концентрата высокоинтенсивной магнитной сепарации шламов обогащения марганцевой руды (Сучасні Проблеми Металургії, 2020)
Проаналізовано склади окисних і карбонатних марганцевих концентратів, вироблених на збагачувальних фабриках ПАТ ОГЗК, в тому числі високоградієнтного мокрого магнітного збагачення шламів, рекомендованих для отримання марганцевого агломерату сорту АМ-2. Розроблено методику та виконано дослідження за допомогою електронної мікроскопії РСМА мікроструктури і хімічного складу мінеральних фаз марганцевого агломерату, отриманого на Богдановській агломераційній фабриці (БОАФ). Узагальнені та проаналізовані мінеральні фази в структурі агломерату за даними мікрозондування матеріальних шести точок (фаз), позначених на електронних двох представлених фотографіях мікроструктури з порядковими номерами спектрів. Отримані в роботі результати дослідження мікроструктури і фазомінеральних утворень при спіканні аглошихт з суміші різних концентратів і концентрату високоінтенсивної магнитної сепарації є теоретичною і експериментальною передумовою для вдосконалення складних марганцевих концентратів, впровадження в складі аглошихт при спіканні базового агломерату АМ-2 для виплавки феросилікомарганцю марки МнС17.
Keywords: Марганцеві концентрати, високоінтенсивне мокре магнітне збагачення шламів, марганцевий агломерат АМ-2, електронна мікроскопія, РСМА мікроструктура, фазомінеральні утворення, ферросиликомарганець МнС17.