ИННОВАЦИОННО-ИНВЕСТИЦИОННЫЕ НАПРАВЛЕНИЯ РАЗВИТИЯ И СОВЕРШЕНСТВОВАНИЯ ТЕХНОЛОГИЧЕСКИХ СХЕМ ПРОИЗВОДСТВА РАФИНИРОВАННЫХ МАРГАНЦЕВЫХ ФЕРРОСПЛАВОВ (Сучасні Проблеми Металургії, 2020)
Виконано аналіз сучасного виробництва рафінованих марганцевих феросплавів і основних напрямків його вдосконалення. Показано, що основна тенденція розвитку даного напрямку базується на впровадженні технологічних схем рафінування розплавів продуванням в конвертерах або традиційними методами їх змішування з оксидними розплавами і їх інтенсифікації шляхом збільшення площі контакту реагуючих компонентів за рахунок інтенсивного їх перемішування або продувки інертними газами. Приведена технологічна схема, обладнання, його характеристики (постачальник - компанія Sinosteel JEMECO (КНР) для заводу з виробництва металевого марганцю силікотермічним способом.
Keywords: марганець металевий, проєкт, рафінування, технологічна схема, параметри печі, футерівка, токопідвід, екологія