МАТЕМАТИЧНе МОДЕЛювання СТРУКТУРИ СТАЛЕВОГО ЗЛИВКА, ЩО ТВЕРДНЕ (Сучасні Проблеми Металургії, 2020)
В даній роботі розглянуто існуючі моделі та методи, що описують кристалізацію розплавів. Вивчено математичну модель кристалізації зливку з врахуванням усадкових явищ та формування конуса осадження дрібнодисперсних кристалів. Наведено двовимірну математичну модель кристалізації зливку з використанням методу розщеплення за фізичними факторами.
Keywords: сталевий зливок, дрібнодисперсні кристали, тверднення, рух кристалів, усадочна раковина, дендритний каркас