КОМПЛЕКСНИЙ ВПЛИВ МОДИФІКУВАННЯ НА ВЛАСТИВОСТІ Γ-СПЛАВУ НА ОСНОВІ АЛЮМІНІДУ ТИТАНУ (Сучасні Проблеми Металургії, 2025)
Методом планування повнофакторного експерименту досліджено вплив модифікуючих елементів Y, Re та B на властивості сплаву на основі алюмініду титану системи Ti-28Al-7Nb-2Mo. Отримано регресійні рівняння, що дають можливість розрахувати хімічний склад сплаву у відповідності до заданого рівня властивостей матеріалу авіаційного виробу.
Keywords: алюмінід титану; повнофакторний експеримент; модифікуючі елементи; регресійні рівняння; параметри оптимізації; функція відгуку; механічні властивості.