СТАТИСТИЧНИЙ АНАЛІЗ ТОЧНОСТІ ТОВЩИНИ СТІНКИ ГАРЯЧЕДЕФОРМОВАНИХ ТРУБ (Сучасні Проблеми Металургії, 2020)
Виконано статистичний аналіз розкиду товщини стінки обсадних труб, прокатаних на трубопрокатному агрегаті з автоматстаном. Доведено, що ефективним способом мінімізації симетричної компоненти різностінності є оптимізація режимів деформації вздовж стінки труб.
Keywords: статистична обробка, товщина стінки труби, кінцеві ділянки труби, поперечна різностінність