ХОЛОДНА ПРОКАТКА ПОПЕРЕДНЬО ПРОФІЛЬОВАНИХ ШТАБ З АЛЮМІНІЄВОГО СПЛАВУ EN AW-1050 (Сучасні Проблеми Металургії, 2020)
Виконані експериментальні дослідження з холодної прокатки штаб профільованого поперечного перерізу з алюмінієвого сплаву EN AW-1050. Показана можливість формування гетерогенних властивостей в плоскій алюмінієвій штабі шляхом холодної пластичної деформації та визначено максимальні середні значення приросту основних показників механічних властивостей на окремих елементах штаби. Ключові слова: холодна прокатка, профільована штаба, гетерогенні механічні властивості, алюмінієвий сплав