ВИЗНАЧЕННЯ ОБСЯГІВ РОЗПЛАВУ ТА ШЛАКУ ПІД ЧАС ПЛАВКИ В ФЕРОСПЛАВНІЙ ПЕЧІ (Сучасні Проблеми Металургії, 2020)
В даній статті представлена модель міжфазового переходу шихтових матеріалів, що відбувається внаслідок їх нагрівання з метою визначення кількості одержаних рідких феросплавів та шлаку в динаміці процесу. Запропонована методика та математичні залежності для розрахунку кількості розплаву, що накопичується у подині ванни руднотермічної печі. За таким показником дає можливість в подальшому управляти технологічним процесом зливу готової продукції за цим показником.
Keywords: руднотермічна піч, феросплави, шихта, розплав, температура розплавлення, елементарний об'єм