Дослідження оцінок ефективності багатопроцесорної системи в задачі термічної обробки металовиробу (Сучасні Проблеми Металургії, 2022)
Статтю присвячено дослідженню проблеми узгодження можливостей процесорів і мережевого інтерфейсу в багатопроцесорних обчислювальних системах. Основна увага приділяється дослідженню ефективності й прискорення обчислень для розв’язування задачі термічної обробки металовиробу за рахунок застосування багатопроцесорних обчислювальних систем. Виведено аналітичні співвідношення для отримання оптимального числа вузлів багатопроцесорної системи через її параметри. Визначено оцінки ефективності багатопроцесорної системи при розв’язування задачі термічної обробки металовиробу для різного класу процесорів.
Keywords: термообробка; метал; багатопроцесорна система; прискорення; продуктивність; обчислювальні блоки