ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ РУХУ ЕЛЕМЕНТІВ ВІБРАЦІЙНОГО ГРОХОТУ З ЕЛАСТИЧНОЮ ДИНАМІЧНО-АКТИВНОЮ ПОВЕРХНЕЮ (Сучасні Проблеми Металургії, 2022)
Мета роботи: експериментальне дослідження руху елементів вібраційного грохоту з еластичним ситом.Методи дослідження: визначення прискорень елементів вібраційного грохота за допомогою датчиків-акселерометрів.Проведено експериментальне дослідження руху елементів вібраційного грохоту та визначено основні кінематичні характеристики.Розроблено схему вимірювального комплексу, в умовах роботи лабораторного вібраційного грохоту (частота коливань 25 Гц, максимальна амплітуда 4 мм). Запропоновано використовувати датчики MPU 6050, ADXL345 та мікроконтролерів Arduino Nano або STM32F103. Розроблено необхідне програмне забезпечення.Аналізуючи отримані дані, можна зробити висновок що еластичні елементи сита у вертикальній площині коливається з амплітудою 2-2,5 рази більше, ніж амплітуда коливання короба вібраційного грохота.
Keywords: вібраційний грохот; еластичне сито