(untitled) (Сучасні Проблеми Металургії, 2019)
Вітчизняні марганцеві руди піддаються збагаченню. При цьому отримують концентрати дрібнї фракції, яку перед рудовідновною плавкою піддають огрудкуванню методом агломерації. У роботі приведена математична моделей вартісної оптимізації складу шихти за для спікання марганцевого агломерату з концентратів різних сортів з урахуванням переробки заводських техногенних відходів. Алгоритм дозволяє знаходити компромісні рішення під час варіювання долевим співвідношенням шихтових компонентів в аглошихті їх хімічним складом, виходом твердого залишку з кожного компонента шихти. Отримані в роботі результати можуть бути використані для розробки програмної системи підтримки прийняття рішень з оперативного управління процесом агломерації в виробничих умовах ПАТ «Нікопольський завод феросплавів».