(untitled) (Сучасні Проблеми Металургії, 2019)
Чисельне моделювання теплообміну в робочому просторі ДСП ливарного класу місткістю 3т показало, що при тривалості простоїв печі 18–20 годин і більше, заміна 40% футерування стін і 16–20% футерування зводу водоохолоджуваними елементами з об’ємною структурою, яка накопичує гарнісаж, поряд з використанням «глибокої» ванни зі зменшеним на 14–15% діаметром випромінюючої поверхні дозволяє, при даній масі плавки, досягти рівень енергоспоживання печі з повністю вогнетривкою футеровкою і нижче при істотній економії вогнетривів. Попереднє завантаження скрапу в піч підвищує її енергоефективність при інших рівних умовах.