(untitled) (Сучасні Проблеми Металургії, 2019)
Грунтуючись на особливостях будови металевих розплавів висунута ідея про підхід до вибору легуючих добавок з урахуванням їх мікронеоднорідності. В роботі запропоновані математичні моделі для прогнозування температур ліквідус та солідус хромонікелевих сталей з використанням концепції спрямованого хімічного зв’язку. Результати досліджень рекомендуються до використання в промислових умовах з метою науково-обгрунтованого вибору легуючих добавок і спрямованого формування кінцевого продукту, що забезпечить зниження енергетичних витрат за допомогою інтеграції розроблених моделей в АСУТП сталеплавильного виробництва.