(untitled) (Сучасні Проблеми Металургії, 2019)
Викладено результати термодинамічного аналізу рівноваги фаз у системах Fe – P – C и Ca – P – O у температурно-концентраційних межах, що відповідають умовам виробництва електротермічного фосфору. Розглянуто закономірності зміни активності компонентів оксидних систем при змінних основності і складі. Встановлено оптимальне значення основності та вплив добавок Al2O3 MgO на активності компонентів системи.