(untitled) (Сучасні Проблеми Металургії, 2019)
Досліджено нелінійне накопичення основних радіаційних дефектів (А- і Е- центрів) в кремнії, що піддається опроміненню α-частинками. Проведено моделювання цього процесу в середовищі STATISTICA і MathCAD. Показано, що легування кремнію германієм дозволяє істотно сповільнити радіаційну деградацію кремнію в певному діапазоні доз опромінення і використовувати такий матеріал для виготовлення радіаційно-стійких напівпровідникових приладів, зокрема, багатошарових структур високовольтних силових приладів загальнопромислового і транспортного електроприводу.