(untitled) (Сучасні Проблеми Металургії, 2020)
У статті наведено опис підготовчого етапу експерименту з вивчення закономірностей формування центральної пористості в об’ємі безперервнолитої заготовки. Ґрунтуючись на основних положеннях теорії подоби і накопиченому в даній тематиці досвіді, авторами запропоновані числа подоби і розраховані масштаби для імітації процесів, що протікають на фінальних етапах тверднення заготовки і призводять до утворення внутрішнього дефекту – центральної пористості.