(untitled) (Сучасні Проблеми Металургії, 2020)
У статті наведено результати статистичного аналізу паспортів плавок з метою оцінки впливу технологічних параметрів виплавки сталі в кисневому конвертері з верхньою продувкою на окисленість сталі перед випуском з конвертеру. За результатами кореляційного аналізу визначені параметри виплавки сталі, які мають найбільший вплив на вміст кисню в сталі. Із використанням регресійного аналізу створено математичну модель для прогнозування вмісту кисню в сталі перед випуском сталі.