(untitled) (Сучасні Проблеми Металургії, 2022)
У публікації наведено результати прогнозної оцінки моделювання процесів та кінцевих показників доменної плавки при зміні програми завантаження шихти на доменній печі об’ємом 1719 м3 з наступним зіставленням з фактично отриманими результатами. Моделювання здійснено за допомогою математичної моделі доменної плавки, що на відміну від отримання балансових показників дозволяє отримати знання про механізм процесів, за рахунок яких відбуваються зміни, в тому числі при нерівномірності розподілу шихтових матеріалів на колошнику доменної печі.