(untitled) (Сучасні Проблеми Металургії, 2022)
В даній статті представлений аналіз існуючих моделей розподілу електричного струму в руднотермічній печі. Запропонована комплексна алгоритмічна модель роботи такої печі. За допомогою цього математичного опису стає можливим прогнозування витрат електричної енергії при одержані різних видів феросплавів. Також модель дозволяє за зпрогнозованою кількістю необхідно утвореного розплаву зупинити процес та почати злив феросплавів, що в свою чергу зменшить час плавки та кількість споживаної електричної енергії.